Bilmök 2013 (Simge EKİZ)

Mrb arkadaslar… Bilgisayar Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisiyim ve bu sene bilmök etkinliğine ilk defa katıldım. Bu bilgilendirici ve bir o kadarda eğlenceli kongre ile ilgili düşüncelerimi paylaşacağım.


İlk olarak Bilgisayar Mühendisleri  Odası başkanı  Gölay Şakiroğulları’nın konuşmasından bahsetmek istiyorum.Konuşmaya başladığında bize bir soru sordu Bilgisayar Mühendisi  tam olarak ne iş yapar??   O an düşündüm ve aklıma hiç bir şey gelmedi acaba bizden tam olarak ne iş yapmamız bekleniyordu kod yazmamız mı?,bilgisayar tamir etmemiz mi?, yoksa hepsi birden mi?… Bilgisayar Mühendisi  yazılan kodların mimarisini denetleyen kişidir diye cevapladı  sonra…

BMO başkanı bilgisayar mühendisleri için çok büyük adımlar atmaya çalışıyor. Bildiğiniz gibi imza yetkimiz yok ve okuyup mezun olmak bazı işverenlere yetmiyor… BMO başkanı  bizim haklarımızı koruyacağını söyledi ve bu gibi sorunlarımızı çözmeye çalışıyorlar bizim için çalışan için çalışan bu odaya elimizden geldiğince destek olmalıyız…

Bilmök’te bu sene girişimcilik üzerinde durdular.Üç şirketin CEOları (Mustafa Acet ,Cem Duran,Efe Kethuda) konuşma yaptı ve bize girişimci olmayla ilgili hayat hikayelerini anlattılar.Asıl şaşırtıcı olan hepsi öğrenciyken bir şeyler yapmaya çalışmışlar ve başaramadıklarında vazgeçmeyip tekrar denemişler. Ayrıca şirketleri kurarken herhangi bir gelir kaynağınız var mı diye sorulduğunda üç CEO nunda gelir kaynağı yoktu ve burada Mustafa Acet’in söylediği söz çok hoşuma gitti “parasız kurmak daha güzel çünkü işi daha da batıramazsın.”


Ayrıca Google ile ilgili aklımda kalanları paylaşmak istiyorum.İlk olarak Google ismi nereden geliyor???  Birden sonra 100 tane sıfırın gelmesinden oluşan sayının adı Googol’un bir yanlış telaffuz sonucu değişmesinden geliyormuş… , Larry Page ve Sergey Brin bu arama motorunu ilk yapmayı planladıklarında adı “BackRub”mış…
İrlanda’dan canlı olarak bağlanan Murat Yatağan Google ve amaçları hakkında bize bilgi verdi. Dünyanın bilgisini organize etmek ve bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanışlı kılmak diğer bir deyişle kullanıcılar- yayıncılar ve reklam verenler üçlüsünü bir araya getirmek…


Son olarak ise bize önerilen şeylerden bahsedeyim. Deneyimli olmak… peki biz deneyimi nereden buluruz ve bu deneyimi nasıl ispatlarız.??? Bize önerilen Forum sitelerini takip etmek,Belge yazmak, seminer vermek, seminerlere katılmak, kod yazmak,dahil olabileceğimiz projelere dahil olmak , internette etkin olmak(blog yazısı yazmak gibi)….


Bu sene Kocaeli üniversitesinde düzenlenen bu ilham verici ve verimli seminere iyi ki katılmışım ve herkesin katılmasını öneririm bu güzel organizasyon için teşekkür etmek gerekir. Benim için çok güzel bir deneyimdi umarım seneye İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan bilmök etkinliğe katılım artar.

Bu yazı 2013, BİLMÖK içinde yayınlandı ve olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın